Eilen kierrettiin pururata naapurin 5v Kevinin ja tämän äidin Kaarinin kanssa. Äijä veti Keviniä pulkassa ja välillä Kevin talutti Jussia. Kaunis keväinen keli, mukava lenkki. Tietenkin joku hiihtäjä halusi välttämättä mainita, ettei sinne ole kävellen asiaa. En tiedä ketä me häirittiin, kun latuja ei tallottu ja koirat oli aina lyhyellä kun tuli ihmisiä. Jos kyseinen mies tulee ens kesänä suksilla vastaan pururadalla, niin varmasti sanon!

Tänään lähdettiin käymään saaressa. Hanna, Jussi ja Äijä kävelivät upeassa auringonpaisteessa Kala-Jannelle asti, sitten päästiinkin kelkan kyytissä loppumatka. Jussi istui reessä nätisti, sitä varmaan vähän pelotti. Äijä ei jaksanut pelätä, parin sadan metrin ajon jälkeen se alkoi ulvomaan ja haukkumaan. Kovin oli mukavaa ilahduttaa muita jäälläliikkujia, monet aivan pysähtyivät katsomaan kun Äijä seisoi reessä ja ulvoi... Saaressa näytti siltä, että laiturit menee remonttiin ensi kesänä. Ponttoonin ei kuulu olla kaislikon perukoilla.

Saaressa Äijällä oli tietenkin ensimmäisenä mielessä ÄPE, elikkäs Äijän Pyöreä Esine, punainen pallo. Niin kauan se etsi, että haistoi sen puutarhalaatikosta.

Paluumatkalle lastattiin taas Hanna, Jussi ja Äijä rekeen. Eron tuska ÄPEstä oli suuri ja Äijä ei tahtonut millään jättää palloaan. Matka meni kuten tullessa, Jussi makasi sylissä ja Äijä seisoi ja ulvoi ja haukkui. Ja ihmiset pysähtyivät katsomaan.

Kolmas kypärä jäi vahingossa autoon, mutta eikös tuokin ole kypärä?